Sestavine:⠀ ⠀
1 paket ORGRAN peresnikov brez glutena⠀
2 rdeči papriki⠀
1/2 sesekljane čebule⠀
1 strok česna⠀
1/2 skodelice kuhane čičerike ⠀
1/4 skodelice zelenjavne jušne osnove⠀
2 žlici kvasovih kosmičev⠀
sol in poper ⠀
Priprava:⠀ ⠀
Papriki prerežemo na polovico, očistimo, položimo na pekač in pečemo na 180 °C približno 30 minut oziroma dokler kožica ne počrni. Ko sta pečeni, papriki postavimo v posodo, da se ohladita ter olupimo počrnelo kožico. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. V ponvi popražimo čebulo in česen, popraženo zmes prenesemo v mikser ter dodamo papriki, čičeriko, jušno osnovo, kvasove kosmiče, sol in poper. Miksamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes. Na koncu dodamo še kuhane testenine, premešamo in serviramo.