To spletno mesto za potrebe zagotavljanja funkcionalnosti košarice in zaključka nakupa uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh. Kliknite za več informacij o piškotkih.
Product was successfully added to your shopping cart.
Kremna juha iz pečenih buč
19. nov. 2019 |
Avtor: Zoja
Čeprav, je noč čarovnic že mimo se vam najbrž kuhinji še vedno skriva, kakšna buča. Da jo boste dobro izkoristili, smo pripravili recept za hitro pripravljeno domačo bučno juho, ki ne vsebuje glutena in laktoze.
Pečico segrejemo na 200°C. Bučo izdolbimo in jo razrežemo na kose, katere naoljimo z 1 žlico olivnega olja. Postavimo jih na pekač s peki papirjem in pečemo 35 - 40 minut. Ko so kosi pečeni jih damo na stran, da se ohladijo. V posodi za kuhanje juhe segrejemo 3 žlice olivnega olja in popražimo čebulo, česen in sol. Dodamo popečeno bučno meso, cimet, muškatni orešček, klinček, poper in na koncu zalijemo z jušno osnovo. Vse skupaj zavremo in nato kuhamo na srednjemu ognju približno 15 minut. Ko je juha kuhana, ji dodamo še polovico riževe kreme in javorjev sirup ter dobro premešamo. Juho serviramo v skodelice in dekoriramo s preostalo riževo kremo, bučnimi semeni in peteršiljem.