POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Jabolčna pita s snegom, brez glutena in jajc

Jabolčna pita s snegom, brez glutena in jajc

Recept za slastno jabolčno pito s hrustljavo skorjo, sočnim jabolčnim polnilom ter puhastim snegom.


Sestavine:

200 g ORGRAN samovzhajajoče moke
80 g margarine
70 g sladkorja
2 žlici ORGRAN jajčnega nadomestka
30 g koruznega škroba
1 žlička kisa zmešanega z 1/3 skodelice vode
2 žlici marelične marmelade
5 jabolk
1 žlička vaniljevega sladkorja
1 žlica limoninega soka
2 žlici sladkorja v prahu
2 žlici mleka po izbiri

Sneg
90 g ORGRAN jajčnega nadomestka
1 žlička agar želirnega sredstva
250 ml mrzle vode
3/4 skodelice sladkorja v prahu

Priprava:

Pečico segrejemo na 160 °C. Margarino, sladkor in jajčni nadomestek zmešamo v kremasto zmes. V večji posodi zmešamo moko, koruzni škrob in kis z vodo, da nastane testo za pito. Pekač za pito naoljimo, vanj postavimo testo in ga porazdelimo. Jabolka olupimo in naribamo. Dodamo jim še limonin sok, vanilijev sladkor in marelično marmelado. Jabolčno polnilo porazdelimo po pekaču in pečemo 40 - 45 minut. Ko je pita pečena jo pustimo, da se ohladi.

Med tem pripravimo sneg. V posodi zmešamo Orgran jajčni nadomestek in agar želirno sredstvo. Postopoma dodajamo mrzlo vodo in mešamo z mešalnikom na največji hitrosti približno 5 minut. Dodamo še sladkor v prahu. Mešamo toliko časa, da dobimo trdo zmes, ki ostane v posodi, če jo obrnemo na glavo. Sneg nato dekoriramo po ohlajeni jabolčni piti in pečemo 5 - 10 minut na 100 °C.

Dober tek!

Comments