POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Bananin kruh s kremno limonino glazuro, brez glutena

Bananin kruh s kremno limonino glazuro, brez glutena
Bananin kruh s kremno limonino glazuro je odlična osvežilna sladica brez glutena in brez jajc.


Sestavine:

Bananin kruh
4 zrele banane
4 žličke kokosovega olja
1 žlička Orgran jajčni nadomestek
1/2 skodelice sladkorja
1 žlička vanilije
1 1/2 Orgran večnamenske navadne moke
1/4 žličke soli
1 žlička cimeta

Kremna glazura
250 g kremnega sira
1/2 skodelice sladkorja
1 žlička vanilije
1/2 skodelice mleka po izbiri
2 žlički želirnega sredstva
3 žlice limoninega soka

Priprava:

Pečico segrejte na 180°C. V veliki posodi z vilico zmečkajte banane. Dodajte olje, jajčni nadomestek, vanilijo in sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Dodajte še moko, sol, cimet in še enkrat dobro premešajte. Zmes prelijte v pekač, katerega prej malce naoljite in pecite 30 minut. Kremni sir, sladkor, limonin sok in vanilijo stresite v mešalnik ter pustite, da se sestavine zmešajo na nižji hitrosti. Mleko segrejemo, dodamo želirno sredstvo in hitro mešamo približno 5 minut. Mešanico nato prelijemo v mešalnik s kremnim sirom in mešamo dokler zmes ne postane gladka. Glazuro premažemo preko bananinega kruha in pustimo, da se ohladi.

Dober tek!