To spletno mesto za potrebe zagotavljanja funkcionalnosti košarice in zaključka nakupa uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh. Kliknite za več informacij o piškotkih.
Kremna glazura 250 g kremnega sira 1/2 skodelice sladkorja 1 žlička vanilije 1/2 skodelice mleka po izbiri 2 žlički želirnega sredstva 3 žlice limoninega soka
Priprava:
Pečico segrejte na 180°C. V veliki posodi z vilico zmečkajte banane. Dodajte olje, jajčni nadomestek, vanilijo in sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Dodajte še moko, sol, cimet in še enkrat dobro premešajte. Zmes prelijte v pekač, katerega prej malce naoljite in pecite 30 minut. Kremni sir, sladkor, limonin sok in vanilijo stresite v mešalnik ter pustite, da se sestavine zmešajo na nižji hitrosti. Mleko segrejemo, dodamo želirno sredstvo in hitro mešamo približno 5 minut. Mešanico nato prelijemo v mešalnik s kremnim sirom in mešamo dokler zmes ne postane gladka. Glazuro premažemo preko bananinega kruha in pustimo, da se ohladi.